Jan Kooijman heeft zich voor even los weten te maken van zijn drukke schema als presentator, jurylid en acteur, om te dansen bij het Scapino Ballet Rotterdam. Samen met zijn vriendin Henna Lee.

"Deze uitnodiging was mooi in te passen", zegt Kooijman in het AD.

"Het zijn maar vijf voorstellingen in een korte periode en dan ook nog in mijn eigen woonplaats. Zo krijgt iedereen die me van mijn andere werk kent en steeds roept me zo graag als danser te willen zien, toch nog eens de gelegenheid", zegt Kooijman.

Lee en Kooijman moesten heel even nadenken over de uitnodiging. "Per slot van rekening is zij al 6 jaar en ik 4 jaar met danspensioen." Toch gingen ze er maar al te graag op in. "Nu kan het fysiek nog, misschien over 3 jaar niet meer, dus we gaan ervoor."

Kooijman is voorbereid op mogelijke kritiek. "Ja, hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Je zult het nooit iedereen naar de zin kunnen maken en het is voor een recensent al gauw leuker om mij, gezien mijn positie in het Nederlandse medialandschap, af te kraken dan een collega wiens naam veel minder bellen doet rinkelen. Ik trek me er niet te veel van aan. Als ik dat wel ga doen, is het einde zoek."