Ali B staat vaak versteld van de verhalen van zijn oudste zoontje Amin. Dat vertelt hij in een interview met Flair nadat hij is uitgeroepen door het blad tot ‘Papa met Flair 2013’.

Volgens de rapper is zijn vierjarige zoontje soms scherper dan hijzelf op taalgebied. “Laatst vroeg hij: ‘Papa ben je ziek?’ Ik antwoordde ’ Nee, papa is verkouden, mijn neus zit verstopt.’ Kijkt-ie me strak aan en zegt-ie: ‘Maar ik zie hem wel!’”

Ali B ziet veel van zichzelf terug in zijn zoontjes Amin (4) en Omar (1,5). Het verbaast hem niet dat beiden net zo eigenzinnig zijn. Ook de stoute en ondeugende dingen die zijn kinderen soms doen herkent hij van vroeger. Vermoeiend vindt hij dit niet, al is dit misschien wel zo voor zijn vrouw. “Die woont met drie kinderen in huis.”

Zijn kinderen lijken niet zo onder de indruk te zijn van de bekendheid van hun vader. Als de rapper op het schoolplein van zijn oudste zoon in het middelpunt van de aandacht komt te staan gaat zijn zoontje gewoon verderop spelen. “Hij is ermee opgegroeid. Als hij meegaat naar familie en al mijn neefjes en nichtjes zijn daar, gebeurt hetzelfde. Niet omdat ik Ali B ben, maar omdat ik die speelse neef ben die stoeit, dus voor hem is het niet gek als ik veel aandacht krijg.

Ali ziet door zijn carrière zowel voor- als nadelen ontstaan voor zijn zoontjes. Door zijn optredens is hij overdag veel thuis voor zijn kinderen, maar die late optredens leiden soms ook tot problemen. “Op zondagochtend moet Amin voetballen, daar wil ik graag bij zijn. Maar dat is pittig als ik die zaterdagavond ervoor heb opgetreden.”

Streng

Ondanks de prijs van Flair blijft hij kritisch op zichzelf. Zo vindt hij bijna nooit iets goed van zichzelf en heeft hij ook als vader torenhoge ambities. “Ik wil de beste vader zijn die er is. Ik heb een goede band met mijn kinderen.”

Ook zijn zoontje Amin lijkt soms een grote criticus van zijn vader te zijn. Tijdens de kroning mocht Ali optreden voor de nieuwe koning, maar dit bleek voor zijn zoontje niet spannend genoeg. “Hij bedenkt dan dat Willem-Alexander een piraat is, op een piratenboot. ‘Want kijk maar papa, er varen allemaal politieboten omheen.’ Mijn verhaal krijgt dan totaal geen ruimte.”

Ali B is blij met de prijs Papa met Flair 2013. Niet omdat hij de prijs heeft gewonnen maar omdat hij het goed vindt dat de prijs er is. Volgens hem is het belangrijk dat vaders betrokken worden bij de opvoeding van hun kinderen. “Maar ik vind het een mooie award om te krijgen. Mijn kinderen zijn het er vast mee eens.”