Tooske Ragas heeft haar energie teruggevonden. "Na jaren van chronische vermoeidheid en hormonale schommelingen kan ik zeggen dat ik eindelijk weer een beetje mezelf ben."

Dit zegt de presentatrice maandag in De Telegraaf.

Ragas (39) heeft samen met haar tweede echtgenoot Bastiaan Ragas drie dochters. De zoon van hem uit zijn vorige huwelijk is om de week bij hem en Tooske. Nu de jongste dochter uit de luiers is, loopt het volgens Ragas allemaal soepeler en zijn de tropenjaren voor haar gevoel voorbij.

"Het is best heftig geweest. Niet dat Bas en ik ooit een echte crisis hebben gehad. Maar ook Bas heeft er in zijn boekjes nooit een geheim van gemaakt dat de afgelopen jaren niet de meest gezellige jaren uit zijn leven zijn. En dat kwam ook wel door mij. Ik was vaak moe en altijd met de kindjes bezig."

De afgelopen tijd was Ragas minder op tv te zien. Door het presenteren van Bloed, Zweet en Tranen heeft ze 'de smaak weer helemaal te pakken'. Ragas: "Ik kom uit een onderwijsfamilie en heb altijd het gevoel gehad dat ik ooit nog juf zal worden. Maar vooralsnog hoop ik vooral op nieuwe uitdagingen op presentatiegebied."