Johnny Depp vindt een salaris van tien miljoen dollar voor de film Black Mass te weinig. 

De producenten van de nog te maken misdaadfilm hadden Depp gevraagd zijn gage van twintig miljoen dollar te halveren om het budget van de film te kunnen vergroten. Depp weigerde dat en is uit de onderhandelingen gestapt.

De geldschieters gaan op zoek naar een goedkopere acteur. Ze verwachten nog dit jaar te kunnen beginnen met de opnamen van de misdaadthriller, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Joel Edgerton is nog wel aan de film verbonden. De regie is in handen van Barry Levinson.

Black Mass gaat over de Amerikaanse crimineel Whitey Bulger uit Boston. Hij was de bendeleider van de Winter Hill Gang en was informant van de FBI, waarmee hij een club concurrerende misdadigers achter de tralies kon helpen. Edgerton speelt de corrupte FBI-agent met wie Bulger nauw samenwerkte.

Cruise

De 49-jarige Depp staat al jaren hoog op het lijstje van bestbetaalde acteurs. Tom Cruise stond vorig jaar op de eerste plaats van de jaarlijkse lijst die zakenblad Forbes samenstelt. Cruise verdiende tussen mei 2011 en mei 2012 maar liefst 75 miljoen dollar. Johnny Depp stond met dertig miljoen dollar op de zevende plaats.