Mariah Carey en Nicki Minaj zullen niet te zien zijn als jurylid in het nieuwe seizoen van American Idol.

Carey zou het jureren niet kunnen combineren met de wereldtour die zij gaat doen en Minaj wil zich weer concentreren op haar muziek. Zo meldden beiden artiesten via Twitter.

Carey begon in juni vorig jaar als jurylid in de talentenjacht en zorgde sindsdien voor veel ophef. De zangeres maakte tijdens de show constant ruzie met collega-jurylid Nicki Minaj. Minaj maakte slechts één seizoen mee als jurylid.

Nick Cannon, de man van Carey, liet begin mei in een interview al merken dat zijn vrouw wellicht zou stoppen als jurylid. Hij noemde de ruzies toen als reden.

De talentenjacht, die aan het dertiende seizoen begint heeft het afgelopen seizoen weinig kijkers getrokken. Nog nooit keken zo weinig mensen naar American Idol. Om die reden gingen er eerder al geruchten dat de gehele jury het programma zou moeten verlaten vanwege een reorganisatie.

Randy Jackson liet eerder al weten ook de jury te verlaten. Er zijn nog geen officiële berichten dat het laatst overgebleven jurylid, Keith Urban dit ook doet.