Guus Meeuwis is donderdag geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt het lintje vanwege zijn muzikale verdiensten in Nederland

Dit meldt De Telegraaf. De zanger wist tot het allerlaatste moment van niets.

"Ik ben sprakeloos en trots",  aldus Meeuwis.

De zanger werd met een smoesje naar het stadhuis van Tilburg gelokt. Eenmaal aangekomen werd hij begroet door vrienden en familie.

Meeuwis ontving zijn lintje uit handen van Burgemeester Peter Noordanus. Hij roemde het positieve levensgevoel dat Meeuwis in zijn muziek stopt, zijn grote sociale hart en de pure Brabant-promotie waar de zanger voor zorgt.

De volkszanger richtte zijn dankwoord vooral aan de aanwezige gasten. "Je doet het niet voor de erkenning, maar als je het krijgt is het toch mooi. Zonder jullie gaat het niet".

Bijzondere waarde

Volgens de gemeente Tilburg vormt Meeuwis een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur in het algemeen en van de Brabantse in het bijzonder. "Zijn activiteiten als artiest, zijn uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten is hij van bijzondere waarde voor de samenleving."

Ook zet hij zich in voor diverse charitatieve instellingen, zoals zijn betrokkenheid bij het Nationaal Comité 4 en mei 5 als Vriend van de Vrijheid.