De Oranjes wonen het huwelijk van de Zweedse prinses Madeleine niet bij. "Ze zijn niet aanwezig", zegt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst.

De RVD doet geen uitspraken over waarom de Oranjes niet aanwezig zijn.

Madeleine stapt volgende week zaterdag in Stockholm in het huwelijksbootje. De prinses geeft haar jawoord aan haar Brits-Amerikaanse verloofde Christopher O'Neill. De verloving werd in oktober aangekondigd, ze gingen anderhalve week geleden in ondertrouw.

Het kroonprinselijk paar van Noorwegen liet eerder weten wel aanwezig te zijn bij de trouwerij van Madeleine. Naast kroonprins Haakon en zijn vrouw prinses Mette-Marit komen ook prinses Märtha Louise, de zus van Haakon, en haar man Ari Behn erbij.

Inhuldiging

Het Zweedse koningshuis was vorige maand wel vertegenwoordigd bij de inhuldiging van Willem-Alexander. Kroonprinses Victoria kwam met haar man naar Amsterdam voor de troonswisseling.

Normaliter gaat de troonopvolger naar buitenlandse huwelijken, maar Willem-Alexander en Máxima hebben aangegeven dat ze hun 9-jarige dochter Amalia nog niet te veel bij officiële gelegenheden willen betrekken.