Emile Ratelband vindt dat hij kapot wordt gemaakt sinds de rechter hem vrijsprak van poging tot brandstichting. "Niemand wil meer met mij gezien worden."

Volgens de entertainer heeft de rechter niet goed gehandeld tijdens de vrijspraak. "Die rechter had mij óf moeten straffen óf onschuldig moeten verklaren. Hij had niet moeten zeggen: 'Ik denk dat hij de enige is die een motief heeft om zijn huis in brand te steken.'"

In maart 2009 werd een serieuze poging gedaan het huis van Ratelband op te blazen. De entertainer zou een financieel motief hebben gehad zijn huis in de as te laten leggen. Begin mei werd hij vrijgesproken.

Het Openbaar Ministerie maakte na de uitspraak bekend in hoger beroep te gaan. "Het kan nog wel anderhalf jaar duren en intussen word ik verder besmeurd. Mijn carrière wordt kapotgemaakt", zo zegt Ratelband tegen Story.

De entertainer is diep geraakt door de zaak. "Ik krijg geen uitnodigingen voor premières, filmfestivals en openingen. Mensen bekijken mij met andere ogen. Kennelijk denken mensen: 'waar rook, is is vuur', terwijl ik er zelfs nooit aan gedacht heb om mijn huis in brand te steken."