De Toppers staan dit weekend voor het negende achtereenvolgende jaar in een bomvolle Amsterdam Arena. Volgens de mannen is hun vriendschap een belangrijk onderdeel van hun succes.

Dat vertellen zij zaterdag in De Telegraaf. "We kennen elkaar al zo lang, hebben respect voor elkaar en kennen elkaars zwakke punten", vertelt Gerard Joling.

Daar sluit Jeroen van der Boom, die nu zijn vijfde jaar bij de groep viert, zich bij aan. "Wat ik zo bijzonder aan ons vind, is dat we een vriendschap op latere leeftijd hebben ontwikkeld. De laatste jaren is in ons leven heel veel gebeurd", aldus de zanger.

"Mijn schoonmoeder, die heel veel voor me betekende, overleed, René moest afscheid nemen van zijn beide ouders en Gerard kreeg een burn-out. Het zijn ook juist die momenten waarop het allemaal minder goed gaat die vriendschap hecht maken.”

1001 Nacht

Het thema van de shows van dit jaar is 1001 Nacht, door Joling al gekscherend omgedoopt tot '1001 Nicht'. Volgend jaar vieren ze hun 10-jarig jubileum, maar ook dit jaar hebben de mannen weer enorm hun best gedaan om er een feest van te maken.

Zo kwamen ze op een Perzisch tapijt aanvliegen, Najib Amhali kwam als geest uit de fles. Ook was er een 1001 Nacht-kasteel, een waterkanon en vuurwerk.

Bekijk de lezersfoto's op NUfoto