Barbie loopt weer een reclamedeal mis. De realityster, die werd geboren als Samantha de Jong, zou meedoen in een reclame van Kunststof Hergebruik. Volgens RTL Boulevard kan ze wegens negatieve publiciteit fluiten naar deze deal. 

Haar manager laat aan het programma weten dat ook een samenwerking met Renault dreigt te eindigen. Barbie rijdt in een auto van het merk, maar Renault overweegt zich terug te trekken.

De Belastingdienst liet donderdag al weten dat een reclamespot met Barbie om dezelfde reden niet meer wordt uitgezonden. 

De blondine werd begin dit jaar veroordeeld tot een taakstraf wegens een vechtpartij. Haar man Michael van der Plas werd een week geleden nog opgepakt op verdenking van het aanschaffen van een automatisch vuurwapen en handel in verdovende middelen. Hij is sinds maandag weer op vrije voeten. De twee waren in verschillende realityseries te zien zoals Huisje, Boompje, Barbie

De Belastingdienst liet eerder weten dat de spot was bedoeld met een knipoog, maar dat het niet de bedoeling was dat een radiocommercial onderwerp van discussie wordt. Het spotje, dat sinds afgelopen weekeinde werd uitgezonden, wordt daarom niet meer uitgezonden.