Realityster Barbie is het middelpunt van een relletje rond een reclamespot voor de Belastingdienst.

Dat meldt RTL Boulevard. Samantha de Jong, haar echte naam, heeft voor de fiscus een spot over toeslagen ingesproken.

Dat zou hebben geleid tot veel commentaar op sociale media. Barbie en haar man Michael van der Plas kwamen onlangs weer negatief in het nieuws na een inval in Club Cherso, de bar van Barbie. Van der Plas werd opgepakt op verdenking van drugshandel en het aanschaffen van een vuurwapen.

'Verkeerd signaal'

Ook de politiek reageerde verontwaardigd op het spotje. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt noemde het tegenover Boulevard een 'verkeerd signaal' en 'zeer zorgwekkend'. "De meeste bedrijven stoppen met een sporter als gezicht van een advertentie wanneer hij doping heeft gebruikt. En dan gaat de belastingdienst door met iemand die veroordeeld is? Totaal verkeerd voorbeeld."

Manager Jake ziet het probleem niet zo. "Barbie is vriendin van het volk, en de belastingsdienst zoekt toenadering tot het volk, daarom is het voor hen een voor de hand liggend idee Barbie te vragen." Hij kan vooral de tegenstelling waarderen. "Ze is ook bevriend met de Reclassering Nederland. Blijkbaar is een taakstraf en het inspreken van een commercial niet tegenstrijdig."