Paris Hilton wil zich niet langer bezig houden met haar bekendheid en wil haar eigen hotelketen beginnen. "Ik ben een echte zakenvrouw."

Dat vertelt de socialite in een interview met The Sun.

"Ik ben echt veranderd in de laatste paar jaren. Ik ben niet meer het domme blondje die anderen de baas over zich laat spelen" aldus Hilton.

Die verandering komt volgens Hilton door een incident in augustus 2010, toen een stalker probeerde haar huis binnen te dringen. "Hij stond midden in de nacht voor mijn deur, met een mes. Ik dacht: dit was het dan. Dat was het keerpunt. Je weet dat je leven gevolgd wordt als je bekend bent, maar dat je wordt aangevallen in je eigen huis gaat echt te ver."

"Ik heb toen besloten niet meer uit te gaan tot diep in de nacht, maar mij te focussen op mijn carrière. Wat echt belangrijk is in mijn leven", aldus de hotelerfgename.

Volgens Hilton hebben mensen een verkeerd beeld van haar. "Mensen hebben nooit de echte Paris Hilton leren kennen. Zij herinneren mij als het meisje dat clubs uit werd gegooid. Maar eigenlijk ben ik een harde werker."