Brad Pitt en zijn zes kinderen probeerden de herstelperiode van Angelina Jolie tot 'een avontuur' te maken. De actrice onthulde dinsdag dat ze beide borsten uit voorzorg heeft laten verwijderen.

"Thuis hebben we ons eigen herstelplannetje opgezet, dat werd best leuk", vertelt Pitt aan de Amerikaanse krant USA Today. "We maakten er een avontuur van."

De acteur noemt de afgelopen maanden emotioneel en inspirerend. "Het is zo'n opluchting om hier doorheen te zijn gekomen, wetende dat kanker niet meer boven ons hoofd hangt. Ik ben het meest trots op ons gezin, dit kan dat niet meer aantasten."

Pitt prees zijn 'heldhaftige' verloofde dinsdag al. Ook andere familieleden roemen Jolies kracht. "We zijn zo onvoorstelbaar trots op Angie", liet de moeder van Pitt weten aan diverse Amerikaanse media. "Dit betekent zo veel voor onze familie, zeker voor onze kleinkinderen. We houden veel van haar."

Broer

Ook Jolies broer James Haven reageerde in verschillende Amerikaanse media op de zware ingreep van zijn zus. "Mijn zus heeft net als mijn moeder haar kinderen altijd op de eerste plaats gezet." Haven en Jolie verloren hun moeder in 2007 aan kanker, waarna Jolie zich liet onderzoeken en te horen kreeg dat ze een verhoogde kans op borst- en eierstokkanker heeft. "Ik ben zo dankbaar dat ik haar broer ben."

Jolies vader Jon Voight had geen idee dat zijn dochter preventief haar borsten liet amputeren. "Ik hoorde het ook dinsdagochtend, ik was net zo verrast als ieder ander", vertelt de acteur aan New York Daily News. "Ik zag haar twee dagen geleden nog bij mijn zoon Jamie, maar ik zag niets aan haar."

Makkelijk

Volgens Pitt had Jolie de operaties makkelijk voor zich kunnen houden. "Ik denk niet dat iemand iets aan haar zou hebben gezien, de resultaten zijn erg goed. Maar het was heel belangrijk voor haar om haar verhaal te doen zodat anderen snappen dat het niet eng hoeft te zijn. Sterker nog, het kan je sterker maken."