MUNCHEN - Nederland heeft maar liefst vijf prijzen in dewacht gesleept bij het kindertelevisiefestival Prix JeunesseInternational in het Duitse München, van 13 tot en met 19 juni.Knofje, Piece of Cake, Girls, Dunya & Desie en Zig Zag: deBataviawerf in Lelystad waren de Nederlandse bijdrages die in deprijzen vielen.

In totaal hebben 120 televisiestations uit 69 landen hun bestetelevisieproducties ingeleverd. Een internationale jury heeft ineerste aanleg een selectie gemaakt uit de 280 inzendingen. Daaruitwerden 89 inzendingen geselecteerd die werden getoond op hetfestival van 13 tot 19 juni.

De KRO sleepte drie prijzen in de wacht: Knofje won de eersteprijs in de categorie fictie tot zes jaar, Piece of Cake: PeanutButter werd derde in de categorie non-fictie tot zes jaar en eerstein de categorie licht entertainment van zeven tot vijftien jaarwerd Zig Zag: Batavia werf in Lelystad.

De andere prijzen gingen naar de NPS met het programma Dunya &Desie in de categorie fictie, van twaalf tot vijftien jaar. Dezeserie kreeg de eerste prijs. In de categorie twaalf tot vijftienjaar non-fictie ging de eerste prijs naar Girls van de IKON.