AMSTERDAM - De Britse popster Phil Collins heeftzaterdagavond tijdens een concert afscheid genomen van zijnNederlandse fans. In een uitverkochte Amsterdam ArenA, waar volgensde organisatie 37.000 mensen bijeen waren, blikte de 53-jarigezanger, drummer en componist met oude en recentere hits terug opzijn muziekcarrière.

De vroegere voorman van de symfonische rockgroep Genesisbedankte het Nederlandse publiek voor alle steun door de jarenheen. Tijdens zijn optreden zong Collins diverse hits die hij alssoloartiest scoorde, zoals You Can't Hurry Love, Sussudio, EasyLover, Two Hearts en Can't Stop Loving You. Collins was jarenlangdrummer bij Genesis en later ook zanger. In 1996 verliet hij deband na ruim twintig jaar definitief.

Laatste tour

Het eenmalige optreden van Collins in het Amsterdamse stadionmaakte volgens organisator Mojo Concerts deel uit van zijnafscheidstournee door Europa en de Verenigde Staten. Maar gezien denaam daarvan - First Final Farewell Tour - is het nog de vraag hoedefinitief het huidige afscheid is. Collins zei aan het einde vanhet concert dat dit zijn laatste tour is. "Maar niet de laatsteshow", voegde hij daaraan toe.

De verrichtingen van het Nederlands elftal in Portugal gingenniet aan de concertgangers voorbij. Via vele mobieltjes kwam rond.00 uur het bericht binnen dat Oranje had gescoord. Een enormgejuich ging op. Kort daarna was het weer raak. Aan het einde vande avond was de teleurstelling echter groot toen bleek dat Oranjehad verloren.