HILVERSUM - RTL4 en Endemol willen in oktober een programma op de buis brengen waarin bekende Nederlanders tegen elkaar gaan boksen. Bekende Nederlandse mannen en vrouwen zijn gevraagd of ze aan dit boksgala, genaamd 'Celebrity Boxing', willen meewerken. De zender en tv-producent zoekt in totaal tien boksers in spe, zei een RTL-woordvoerder vrijdag.

In andere landen is het programma al een groot succes. Zo was in de Verenigde Staten bijvoorbeeld te zien hoe de vroegere rapper Vanilla Ice in elkaar werd geslagen. Ook Paula Jones, die de vroegere president Bill Clinton beschuldigde van seksuele intimidatie, kwam in de Amerikaanse versie van het programma in de ring.

Trainen

RTL en Endemol vragen aan de BN'ers om voor het boksgala serieus in training te gaan. Tijdens de uitzending zullen beelden van die voorbereiding de revue passeren, maar het is niet de bedoeling vooraf een soort docusoap van de trainingen te maken.

RTL weet nog niet of het gala rechtstreeks op televisie komt. De bekende Nederlanders moeten drie ronden van anderhalve minuut boksen. De RTL-zegsman benadrukt dat het programma "voor de lol'' is, maar dat de deelnemers zich echt goed moeten voorbereiden en ook echt zullen boksen.