Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week dat: Patricia Paay voelt zich (weer eens) miskend, het 'geeltje' van prinses Margarita, leedvermaak om een boze peuterprinses, gaan de Gullits verkassen naar Rotjeknor en wil blonde Bridget nu wèl of niet trouwen met haar Pepijn? Lees mee in de bladen van deze week.

Patries gepasseerd

Het is natuurlijk een gek mens met haar enorme haarstukken en haar 'kasteel' in België, maar toch moeten we altijd om Patricia Paay lachen. Als geen ander kan ze dramatisch doen over het gebrek aan 'stardom' in Nederland. Ze houdt ervan zich te wentelen in Amerikaanse luxe, met rode lopers, champagne, limousines en vooral: erkenning voor haar stardom. Daarom is het ook zo leuk dat ze zo boos doet in Weekend. Wat was er aan het handje? De TROS vierde zijn 40-jarig jubileum en stelde een spektakel-show samen met alle grote sterren uit hun geschiedenis. En wie werd er niet uitgenodigd? Juist: Patries. Zij claimt een enorme rol te hebben gespeeld in het succes van de Tros met haar tv-show lang geleden en is nu 'verbijsterd' dat de Tros haar niet heeft uitgenodigd in de ArenA. "Wij hadden als eregasten vooraan moeten zitten' briest La Paay in het gesprek. Gelukkig deelt ze ook weer een sneer uit: 'Eigenlijk mag ik heel dankbaar zijn dat ik er niet was, tussen al die onbeduidende zangertjes. Dan schaam je je toch de ogen uit je kop dat dit de crème de la crème moet voorstellen van veertig jaar Tros.' Ze doet hiermee op o.a. Wolter Kroes en Arne Jansen, die op de bewuste avond wèl optraden. Die Wolter Kroes, -ook al wekelijks afgezeken door Robert Jensen op tv- straks wordt hij nog bekend omdat hij altijd mikpunt van spot is.

Bridget: ja of nee?

Over de liefde van blonde presentatrice Bridget Maasland doen uiteenlopende geruchten de ronde. Een paar weken geleden was er nog sprake van dat ze haar vriendje Pepijn aan de kant had gezet. Het gerucht stak ongeveer de kop op toen de zusjes Katja en Birgit Schuurman allebei hun vriendje/man hadden gedumpt. Op dat moment verscheen op Bridgets naam in een lijstje van recente vrijgezelle dames. Maar al snel ontkende Bridget het gerucht en deze week hebben de bladen het zelfs al over een mogelijk huwelijk tussen Pepijn en Bridget. Nou ja, volgens Privé dan. Daarin zou Bridget gezegd hebben dat ze hoopt op een aanzoek van haar lover tijdens hun komende zomervakantie. Vreemd genoeg is er in Weekend juist helemaal geen sprake van een trouwerij. 'Een huwelijk zit er nog niet in' zegt ze daar. Wie moeten we nou geloven? Of is er toch meer aan de hand?

Twee koninklijke tientjes

Vorige week schreven we dat het Franse kasteel van Prinses Margarita en haar Edwin te koop staat. Dat kon maar 1 ding betekenen: het paar gaat vast scheiden! Maar deze week lezen we in Story dat het stel in Amsterdam vertoeft (samen of apart, dat is niet duidelijk) en in elk geval nog wel contact heeft met elkaar. Hoe we dat weten? Story was heel blij met de 'belastende' informatie dat Margarita een rekening van de Amsterdamse fietsenmaker niet had betaald. Het paar werd in Frankrijk al beticht van wanbetalen en zie: de prinses moest wel helemaal platzak zijn als ze niet een eens twee tientjes voor een nieuw fietszadel kon betalen. Nog niet eens een geeltje, waar hebben we het over?! Berooid, gescheiden, ongelukkig; heerlijk, wat een drama! Deze week schrijft het blad echter dat uitgerekend Edwin hoogstpersoonlijk het geld is komen brengen, mèt excuses. Story maakt er maar van 'Ondanks scheidingsgeruchten tenminste nog bevriend' en daar houden wij het ook maar op.

Gillen, schreeuwen, huilen

Prinsesjes zijn net echte mensen. Nou krijgen we in de bladen meestal alleen foto's te zien van prinsessen in mantelpakken met hoeden en avondjaponnen en deze week van de doop van Amalia, maar de meeste volwassen prinsessen zijn gewoon moeder. Vaak tonen de bladen beelden van het 'gewone' gezin van Maurits en Marilène. Die leiden een tamelijk openbaar leven in Amsterdam, met peuterfietsjes en bolderkarren in het Vondelpark en al zeulend met boodschappentassen van de AH. Deze week is er een extra leuke fotoreportage. Marilène sleept haar krijsende peuterprinses Anna weg voor de etalage van een speelgoedwinkel. In een fotoreportage zien we het 'drama' ontstaan: kind wil naar binnen, mag niet van mamma, kind gaat huilen, wil niet meelopen, mamma boos, kind gillen en krijsen. Het laatste fotootje toont Marilène die met een ijzeren greep het armpje van de peuter beet heeft en haar wegsleurt van de speelgoedwinkel. Dit soort plaatjes doen ons deugd: leedvermaak! Fijn om weer eens te zien dat prinsessen óók gewone mensen (moeders) zijn.

Naar Rotjeknor?

De verf van hun villa in Amsterdam-Zuid is nog niet droog of Estelle en Ruud zouden alweer willen verhuizen. Naar een villa van 6 miljoen (!) Euro in Rotterdam. Privé toont een foto van het witte paleisje aan het water. Dat roept vraagtekens op: twee rasechte Amsterdammers die naar Rotjeknor gaan verhuizen? Maar voor het blad is het al een klare zaak: Ruud en Estelle zijn shoppend aangetroffen in de duurste winkelstraat van Rotterdam. Zo zou het shopverslaafde echtpaar alvast een beetje kunnen wennen aan hun nieuwe stad! Volgens Story is het nog steeds rozengeur en manenschijn in het huwelijk. Dat het echtpaar op 'liefdesvakantie' is vertrokken om een crisis goed te maken, blijkt onzin. Estelle is mobiel gebeld en vertelt zelf dat ze alleen wat eerder op vakantie zijn gegaan vanwege Ruuds werk. Niks aan het handje dus, maar Story heeft helaas niks gevraagd over een mogelijke verhuizing naar Rotterdam.