AMSTERDAM - The Red Hot Chilli Peppers hebben woensdagavond tijdens hun concert in de Amsterdam ArenA een gloednieuw nummer gespeeld. Het was een old-school Peppers-nummer, dat door de 30.000 fans met gejuich werd ontvangen. De jongens vertelden niet wat ze met het nieuwe nummer gaan doen. Het is niet duidelijk of de Peppers, na de release van hun Greatest Hits cd eerder dit jaar, al aan een nieuw album denken.

De Peppers speelden het nummer -de jongens maakten de titel niet bekend- bijna op het eind van het concert. Zanger Anthony Kiedis kondigde het nummer aan. "Dit is een gloednieuw nummer. We hebben hem nog nooit gespeeld. Of ja, eigenlijk wel: dinsdag in Parijs. Maar 'we fucked up that one'."

Het optreden in Amsterdam maakt deel uit van de Europese tour van de band, die begin jaren '90 wereldwijd doorbrak met het nummer 'Under the Bridge'. De band begon het concert met 'Can't Stop' en 'Around the World'.

Na 75 minuten spelen onder het gesloten ArenA-dak gingen de vier megaschermen op zwart en stroomde het podium leeg. Gejuich, gefluit 'ge-we want more'. Het duurde even, maar uiteindelijk kwamen ze terug voor een toegift. 'Under the Bridge' volgde, de uitbundige fans pasten zich aan: lichtjes werden ontstoken op de tribune en op het veld. Nog even springen op 'Give it Away' en dat was het.

Vrijdag spelen de heren in Manchester. Volgende maand beginnen de Peppers aan hun Aziatische tournee.