Yolanthe Sneijder-Cabau is heel blij met het geld dat zij en haar man verdienen, maar het maakt haar niet gelukkiger. "Geluk is liefde en gezondheid, wat je met elkaar deelt."

"Door mijn jeugd weet ik dat geluk niets met geld te maken heeft", vertelt de actrice in een interview met tijdschrift Linda.

Sneijder-Cabau groeide op als dochter van een rijke zakenman in Ibiza, maar vluchtte op jonge leeftijd van het eiland om samen met haar moeder en zusjes in Nederland te komen wonen.

"Door het plotselinge vertrek konden we niets meenemen. Mijn moeder moest ieder dubbeltje omdraaien, maar ze heeft ons altijd voorgehouden dat we rijk waren. Niet echt rijk, maar wel omdat we van elkaar hielden en gezond en creatief waren."

De actrice meent dat geld wel voor geluk kan zorgen. "De dingen die je ermee kunt doen, die maken gelukkig. Als zevenjarige beloofde ik mijn moeder haar alles te zullen geven. Twaalf jaar later kocht ik een huis en een auto voor haar."

Familie

De 28-jarige voetbalvrouw zou haar geld nooit alleen voor zichzelf willen gebruiken. "Het geluk van geld hebben zit 'm vooral in het delen. Wes en ik kunnen onze familie en vrienden mee laten genieten van ons geld en zij geven ons liefde en vriendschap er voor terug."

De nieuwe Linda ligt vanaf 15 mei in de winkels.