Shane Sparks, voormalig jurylid bij het Amerikaanse tv-programma America's Best Dance Crew, gelooft dat Michael Jackson choreograaf Wade Robson heeft misbruikt.

Dat zegt hij zondag tegen TMZ. Robson beschuldigt de overleden popster ervan hem tussen zijn zevende en veertiende jaar te hebben misbruikt.

"Ik ken Wade al zo lang. Ik weet wat voor man het is en daarom geloof ik hem", vertelt Sparks. "Ik denk niet dat hij over zoiets zou liegen, want de hele kwestie kan ook negatief voor hem uitpakken. Hij heeft de publiciteit of het geld niet nodig. Ik denk dat het hem al die tijd heeft dwarsgezeten en dat hij het wel kwijt moest."

Sparks, een bekende choreograaf, ontmoette Robson toen deze pas zeven jaar oud was. Volgens hem werd de jongen door Jackson overladen met cadeaus.

De inmiddels 43-jarige Sparks is zelf in 2011 veroordeeld voor seks met een minderjarige. Zijn slachtoffer zou nog geen veertien jaar oud zijn geweest toen ze het bed deelde met het voormalige jurylid. Het meisje wachtte vijftien jaar tot ze in 2009 met het verhaal naar buiten kwam. Sparks was 25 jaar oud toen het misbruik plaatsvond.