Amy Winehouse heeft op haar tiende geprobeerd zelfmoord te plegen. Ze deed dat minder dan een jaar nadat haar vader Mitch haar moeder verliet voor een andere vrouw.

Dat staat althans in een nieuw boek over haar leven, weet The Sun.

In Amy Winehouse, The Untold Story wordt beweerd dat de in 2011 overleden zangeres zo ontdaan was na de scheiding van haar ouders dat ze drugs ging gebruiken, zichzelf pijn ging doen en een overdosis pillen nam. Ze werd gevonden door een vriend. “Het was het meest beangstigende dat ik ooit heb gezien”, herinnert de vriend zich.

Scheiding

Er werd altijd gedacht dat de ex-man van Winehouse, Blake Fielder-Civil, de reden was dat Winehouse zwaar aan de drugs raakte, maar volgens een vriend kon de zangeres de scheiding van haar ouders moeilijk verwerken.

“Ze deed misschien alsof het haar niets kon schelen, maar doordat haar vader het gezin verliet vanwege een andere vrouw voelde ze zich enorm in de steek gelaten. Op haar tiende had ze al haar eerste jointje gerookt en vonden sommige mensen dat ze al hard op weg was zichzelf de vernieling in te helpen.”