Jeroen van der Boom zit lekker in zijn vel. Hij scoorde diverse hits, geniet van het Topper zijn, en is sinds vorige maand te zien als presentator van De Beste Liedjes Van....

Maar het geluk kwam hem niet aanwaaien. "Ik werd het vaak net niet. Maar ik heb me er nooit bij neergelegd. Ik ben een knokker en bloedfanatiek."

Van der Booms route naar de top ging gepaard met bloed, zweet en tranen, vertelt de artiest in het AD van zaterdag. Echte blunders maakte hij naar eigen zeggen niet. "Maar ik ben wel vaak bij audities afgewezen, of het nu ging om een musicalrol of als tv-presentator."

Tegenslagen overwint hij met hulp van het thuisfront, zijn vrouw Dany en zonen Daan en Luuk. "Dany slaat geen belangrijk optreden over, ze is mijn manager, maar bovenal mijn maatje. We zijn de volstrekte tegenpolen, zij de regelneef en ik de artiest. Daarom passen we zo goed bij elkaar."

Zijn zonen zijn Van der Booms grootste trots. Hij brengt ze naar school en staat elke zaterdag langs het voetbalveld. "Wat ik inmiddels heb geleerd, is dat geluksgevoel niets met succes heeft te maken, maar met je lekker en veilig voelen."