Britney Spears is genoodzaakt haar Amerikaanse tour per direct af te zeggen, vanwege een ernstige knieblessure. De popster blesseerde haar knie vorige week dinsdag, toen ze de videoclip voor haar nieuwe nummer 'Outrageous' aan het opnemen was.

Vorige week woensdag ging Spears direct onder het mes. En nu heeft ze van de doktoren te horen gekregen dat ze minstens vier maanden uit de running is. Een woordvoerder van haar platenlabel Jive Records zei: "Ze moet zes weken met haar knie in het verband op bed liggen en daarna minstens twaalf weken de tijd nemen weer te herstellen."

Dientengevolge is het hele Amerikaanse gedeelte van haar Onynx Hotel Tour, van 22 juni tot en met 15 augustus, helemaal van de baan. "Ze hoopt deze concerten in de toekomst te kunnen inhalen", aldus haar woordvoerder.

Al eerder tijdens de tour speelde de knie van de zangeres haar parten, waardoor een aantal optredens moest worden afgelast. Haar gastoptreden bij het eerste New York-concert van vriendin Madonna woensdag, gaat nu ook zeker niet door.