Gerard Joling krijgt dit jaar een lintje van de koningin. De zanger en entertainer is vrijdag in het gemeentehuis in Aalsmeer benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De televisiepresentator zet zich ook in voor vele goede doelen, zoals onder meer de stichting Doen, Unicef en Ronald McDonald kinderfonds.

Hij komt regelmatig in actie bij speciale inzamelingsacties en bezoekt kinderen in ziekenhuizen, laat het Kapittel voor de Civiele Orden weten.

Een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau is bedoeld voor 'mensen die voor de bijzondere wijze waarop zij aan hun activiteiten inhoud hebben gegeven, waardering en erkenning verdienen vanuit de samenleving'. Vorig jaar werden onder anderen Angela Groothuizen en Carry Tefsen bij de BN'ers onderscheiden.

Hilarisch

Joling laat in een reactie weten dat hij dolblij is met zijn lintje. "Het is werkelijk hilarisch", reageerde de 52-jarige zanger in een interview met de NOS. "Het is echt geweldig. Dus mijn dank is groot. Hoogheid, heel erg bedankt."

"Ik wist wel dat het in deze periode was, maar het is natuurlijk geweldig want het kan niet beter uitkomen. Mijn nieuwe cd is vandaag gelanceerd." 

Jack van Gelder

Ook sportverslaggever Jack van Gelder krijgt een lintje. Hij is onderscheiden voor zijn succesvolle carrière als sportjournalist en zijn vrijwilligerswerk bij de Amsterdamse voetbalclub AFC en goede doelen zoals stichting Cliniclowns.

In totaal kregen 3016 Nederlanders vrijdag een lintje uitgereikt. De meeste onderscheidingen gaan traditiegetrouw naar vrijwilligers. Dit jaar waren dat er 2977.