De Amerikaanse rockzanger Jon Bon Jovi heeft 1 miljoen dollar ingezameld voor de Amerikaanse democratische presidentskandidaat John Kerry. Bon Jovi gaf maandagavond een 'fundraiser' in zijn eigen huis, waar meer dan 300 mensen voor uitgenodigd waren. Op de gastenlijst stonden onder anderen Meg Ryan, acteurs Steve Buscemi en James Gandolfini.

"Ik krijg haatbrieven in mijn post. Er rijden mensen langs mijn huis, die mij voor van alles uitmaken", zei de rockzanger tegen zijn gasten maandag. "Ik denk dat veel mensen mijn patriottisme in twijfel trekken, omdat ik besloten had om mijzelf te laten horen. En ik besloot er iets aan te doen, omdat ik denk dat dat het meest Amerikaanse is wat je kan doen."

Gokken

Kerry zelf arriveerde per helikopter vanuit gokstad Atlantic City. Kerry:" ...het idee dat ik hier ben om 1 miljoen dollar in ontvangst te nemen en later op de avond in het nieuws te zien ben aan de black jack-tafel in Atlantic City. Ik beloof jullie dat ik niet met dit geld ga gokken, zoals George Bush wel een gegokt heeft met het geld van dit land."

Afgelopen donderdag zong Jon Bon Jovi nog voor Kerry, tijdens het speciale benefietconcert 'A Change Is Going to Come', met hulp van Hollywood-sterren Bette Midler, Whoopi Goldberg en Robin Williams.