Anouk wil eigenlijk nog meer kinderen. "Als ik een vaste partner had, had ik er echt meer gehad. Als je dat samen kunt doen, kun je meer verdelen."

Dit vertelt de moeder van vier kinderen aan De Telegraaf. "Maar vier is voorlopig genoeg. Nog meer wordt lastig."

De 38-jarige zangeres zegt dat ze meer thuis is dan de gemiddelde moeder en moet er niet aan denken om veel op te treden.

Toch besloot ze mee te doen aan het Eurovisie Songfestival. "Dat Eurovisie Songfestival volgende maand is al een heel gedoe, zo veel moet ik regelen. Ik ben dan bijna twee weken van huis. Zo lang ben ik nog nooit weggeweest."

Malmö

Toch neemt ze haar kinderen niet mee naar het Zweedse Malmö, waar ze 14 mei in de halve finale staat. "Als ik met de kinderen ben, ben ik met hen", vertelt de zangeres. "De tijd die ik tijdens de Songfestivalweken niet aan het evenement hoef te besteden, duik ik de studio in om nieuwe liedjes te schrijven voor mijn volgende album."

Anouk is op het moment vrijgezel. "Als een man een poging doet, vind ik dat eng. En het leven wat ik nu heb, weegt niet op tegen een relatie." Toch mist ze af en toe een man in haar leven. "Knuffelen. Dat mis ik", aldus Anouk. "'s Avonds als ik alleen ben, is dat ook maar alleen. Maar het is niet zo dat ik me constant verdrietig voel, omdat ik geen relatie heb."