De vrienden van Cory Monteith hebben er alle vertrouwen in dat hij zijn verslavingen zal overwinnen. Dat verklaren zij tegenover het blad People.

De 30-jarige Canadese Glee-acteur liet zichzelf onlangs opnemen in een ontwenningskliniek om van zijn drugs- en alcoholproblemen af te komen.

Een van de vrienden zegt: "Deze laatste terugval kwam als een verrassing, maar we zijn ervan overtuigd dat Cory ook hier weer uitkomt. Hij heeft vaker in deze situatie gezeten. Zijn werkethiek was altijd goed en hij staat ook niet te boek als een lastpak op de set."

De laatste terugval van Monteith in drugs en alcohol ging erg geleidelijk en zou naar verluidt zijn begonnen toen hij voor het eerst naam maakte in Hollywood. Een andere vriend daarover: "Zijn keuze om weer te gaan drinken kwam geleidelijk. Hij nam soms een drankje, maar langzaam maar zeker werden het er steeds meer. Tot op het punt dat hij volledig laveloos was."

Invloed

Vriendin Lea Michele zou grote invloed hebben gehad op zijn beslissing om zich te laten opnemen. Een bron: "Ze steunt hem onvoorwaardelijk. Lea heeft hem overtuigd om hulp te zoeken, maar het was uiteindelijk Cory’s eigen beslissing om te gaan."

Monteith heeft een lang verleden met verslavingen en hij is daar altijd vrij open over geweest. In een interview in 2011 gaf hij toe dat hij al op zijn 19e jaar voor het eerst een rehab-programma volgde.