Zimra Geurts dankt huidige carrière aan Playboy

Nadat Zimra Geurts de titel Playmate van het Jaar 2011 in de wacht sleepte, heeft ze een aardige cv opgebouwd. "Ik wist wel dat ik gebruik moest maken van de titel", zegt ze tegen NU.nl.

Zo gaat de 21-jarige Geurts af en toe op pad voor Geenstijl en is ze regelmatig sidekick van Giel Bielen in het radio- en televisieprogramma Freaknight. Ook stond ze begin dit jaar op de ijsbaan voor het SBS6-programma Sterren dansen op het IJs.

Ondanks dat haar ambities altijd al in de entertainmentbusiness zaten, was het niet haar plan om via de Playboy carrière te maken. "Ik ben veel te chaotisch om een stappenplan daarvoor uit te stippelen. Bovendien vond ik het gewoon leuk om voor de Playboy een shoot te doen."

Boost

Ze erkent dat de titel Playmate van het Jaar voor haar een flinke carrière-boost is geweest. "Het is wel zo dat de aanbiedingen pas echt binnenkwamen toen ik in november op de Filipijnen werd verkozen tot Playmate van de Wereld. Toen besefte ik pas dat ik moest doorpakken wat betreft mijn carrière."

Patrick Goldsteen, hoofdredacteur van de Playboy, weet niet zeker of het dankzij haar titel is dat het Geurts voor de wind gaat. "Wel een beetje, maar het is vooral haar persoonlijkheid. Ze is een enthousiaste meid, schaamt zich nergens voor. Alles wat je van haar ziet, is ze zelf ook."

Latex

De Utrechtse Lotte, die donderdagavond is uitverkozen tot de nieuwe Playmate van het Jaar, is niet van plan om de titel te gebruiken voor haar ambities. Momenteel wil ze graag verder met haar bedrijfje dat zich specialiseert in latex-kleding.

"Als opstart zou het mooi zijn om me te presenteren met mijn nieuwe titel. Maar uiteindelijk wil ik  sterk worden onder mijn eigen naam. Ik ben er wel trots op, maar Playmate van het Jaar is niet mijn product."

Negatief

Geurts vindt de naamsbekendheid die ze nu geniet vooral erg leuk. Maar ze heeft ook de negatieve kant ervaren. Zo was ze onlangs in de media vanwege een akkefietje tijdens het stappen in Utrecht, waarbij ze werd aangevallen door een groep meiden.

"Dat was wel vervelend. Zo moest mijn moeder er op die manier achterkomen en kon ik het haar gaan uitleggen. Met dat soort publiciteit moet ik nog leren omgaan."

Tatjana

Een nieuwe Playboy-shoot ziet Geurts in de toekomst wel gebeuren. "Ik werd net wel door Patrick aangekondigd als de nieuwe Tatjana Simic. Als dat zo is, dan moet ik dus nog zo'n veertien keer in de Playboy",  zegt ze lachend.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie