Nu Freek Vonk een relatie heeft met Eva Jinek, is de belangstelling voor zijn persoon groot. De bioloog kan er wel om lachen.

"We doen uiteindelijk toch precies wat we zelf willen", zegt hij in Grazia

"Ik laat me niets opdringen en kan eigenlijk alleen maar lachen om dat soort  dingen. Het heeft ook geen zin om je erover op te winden, dat kost alleen maar negatieve energie."

Vonk waakt er naar eigen zeggen over dat zijn professionaliteit niet in het geding komt door alle aandacht. "Ik ben wetenschapper boven alles, en de enige reden dat ik op televisie te zien ben, is omdat ik graag over mijn vak wil praten. Dat ik nu een vriendin heb die bekend is, dat is gewoon toevallig."

Als Vonk een relatie aangaat met iemand, dan ga hij daar volledig voor. "En dat doe ik natuurlijk alleen maar voor iemand die dat honderd procent waard is en over wie ik een geweldig gevoel heb."

Veranderen

Nu de wetenschapper steeds bekender wordt, betekent dat niet dat hij verandert. "Ik ben wars van uiterlijk vertoon en status zegt me niks", vertelt hij.

"Je zou mijn auto eens moeten zien. Een negen jaar oude Mitsubishi Carisma met een dikke deuk aan de voorkant. Boeit me geen zak. Tuurlijk, als ik een Audi A8 mag rijden, zeg ik geen nee. Maar het is geen natte droom van me."