Katy Perry  vloog afgelopen week voor Unicef naar Madagaskar om aandacht te vragen voor het lot van de kinderen op het Afrikaanse eiland.

De zangeres heeft zichzelf volledig op haar liefdadigheidswerk gestort na haar recente breuk met John Mayer. 

Perry bezocht onder meer enkele scholen en speelde met de plaatselijke kinderen. Daarnaast bekeek ze diverse programma’s met betrekking tot onderwijs, voeding, gezondheid en hygiëne.

De Wide Awake-zangeres verklaarde onder de indruk te zijn en was dankbaar voor de mogelijkheid het land te mogen bezoeken.

Dankbaar

In een verklaring zei ze: "In iets minder dan een week heb ik drukke sloppenwijken in steden en afgelegen dorpjes bezocht en is mij de noodzaak duidelijk geworden voor goed onderwijs, voeding, gezondheid en de bescherming tegen kindermishandeling en verkrachtingen hier in Madagaskar. Unicef zorgt hier met zijn programma’s voor en ik heb het met mijn eigen ogen kunnen zien. Daar ben ik dankbaar voor.”

Madagaskar staat te boek als een van de armste landen ter wereld als gevolg van een vernietigende cycloon en een politieke crisis in 2009. Na de laatstgenoemde crisis werd de ontwikkelingshulp stilgezet, waardoor de bevolking sindsdien moeilijk toegang heeft tot onder meer gezondheidszorg en onderwijs.