Enkele weken voor zijn fatale overdosis medicijnen voorspelde Michael Jackson al zijn eigen dood. Hij nam zelfs al afscheid van vrienden. De zanger verwachtte echter neergeschoten te worden. 

Dat beweert vriend Jason Pfeiffer in The Sun.

"De laatste keer dat ik hem zag, nam hij afscheid van iedereen in het kantoor. Het was alsof hij wist dat hij nooit meer terug zou komen. En vaak zei hij dat hij dacht dat hij tijdens een optreden zou worden neergeschoten", vertelt Pfeiffer, die voor Jacksons dermatoloog werkte.

Rechtszaak

Het is de eerste keer dat Jason over de laatste dagen van de popster praat. Zijn uitspraken vallen samen met een spannende tijd voor de familie. Binnenkort begint hun sensationele rechtszaak in Los Angeles, waarbij ze 26 miljard dollar (20 miljard euro) van concertpromotor AEG Live eisen.

Moeder Katherine Jackson (82) en Michael Jacksons kinderen - Prince (16) , Paris (15) en Blanket (11) - beschuldigen het bedrijf van het inhuren van dokter Conrad Murray in de aanloop naar de concerten in Londen.

Overgehaald

De familieleden zijn ook boos over de geplande vijftig shows in Londen. De ster zou overgehaald zijn om dit te doen, terwijl hij fysiek en mentaal niet stabiel was. Maar volgens Pfeiffer koos Jackson bewust voor Engeland, omdat daar de kans dat hij zou worden neergeschoten kleiner was.

"Michael wilde zijn comeback niet in Amerika doen, omdat mensen daar aan pistolen kunnen komen. Hij dacht dat Amerika te gevaarlijk was", zegt de vriend.