Jay-Z en Beyoncé hebben geen idee van mensenrechtenschendingen op Cuba.

Het is een belediging dat ze het communistische Cuba hebben uitgekozen om hun vijfjarig huwelijk te vieren, klaagt een Cubaanse rechtenactivisit bij TMZ.

Mauricio Claver-Caron, directeur van een organisatie die zich inzet voor democratie op Cuba, zegt dat de A-sterren zich meer hadden moeten verdiepen in de situatie in het land voordat ze daar de bloemetjes buiten gingen zetten.

Jay-Z en Beyoncé vierden in Havana dat ze vijf jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Sindsdien liggen ze onder vuur bij Cubaanse groeperingen in de Verenigde Staten. Het is Amerikanen officieel verboden om een toeristische vakantie op Cuba door te brengen.

Teleurgesteld

Mauricio zegt teleurgesteld te zijn in de supersterren. ''Er zijn vrouwen die dagelijks in elkaar worden geslagen, vrouwen die zonder reden gevangen worden genomen. Er wonen mensen die vechten voor hun vrijheid. Het is erg ongevoelig hier geen oog voor te hebben.''

Jay-Z en Beyoncé Knowles trouwden op april 2008 in besloten kring in New York. Op 7 januari vorig kwam hun dochtertje Blue Ivy ter wereld.