Badr Hari heeft meerdere nieuwe getuigen naar voren geschoven die beweren dat hij niet de persoon was die Club Air-eigenaar Jeroen van den Berg anderhalf jaar geleden in elkaar sloeg.

Dat meldt De Telegraaf. De Amsterdamse recherche onderzoekt volgens de krant sinds kort de betrouwbaarheid van de verklaringen van de nieuwe getuigen. Zij zullen ook door de rechter-commissaris aan de tand worden gevoeld.

Van den Berg blijft erbij dat Hari hem in de club in elkaar heeft geslagen. ''Badr Hari komt nu plotseling met getuigen die zeggen dat hun vriend er niets mee te maken heeft'', zegt clubeigenaar Jeroen van den Berg verbolgen.

Van den Berg deed aanvankelijk geen aangifte en sprak met de kickbokser af dat hij niet meer in Club Air mocht komen. De horeca-ondernemer deed alsnog aangifte van mishandeling nadat zijn vriend Koen Everink tijdens Sensation in de Amsterdam ArenA ook slachtoffer werd van Badr Hari.

De vriend van Estelle Cruijff zat daarna maanden in de cel. In januari werd zijn voorarrest opgeheven. Sindsdien mag hij zijn proces in vrijheid afwachten.