De Franse acteur Gérard Depardieu is vrijdag bij verstek veroordeeld, omdat hij onder invloed op zijn scooter heeft rondgereden.

De Franse acteur kreeg daarvoor een boete van 4500 euro, een voorwaardelijke gevangenisstraf van maximaal 2 jaar en 6 strafpunten op zijn rijbewijs.

De acteur was vandaag weer niet komen opdagen bij zijn rechtszitting in Parijs. Zijn advocaat liet weten dat hij te druk is met de opnames van een film in de Verenigde Staten. Depardieu vertolkt de rol van de inspraak gekomen IMF-topman Dominique Strauss-Kahn.

Gérard Depardieu is nog niet van de Franse rechters af. Eind mei moet de acteur zich voor de derde keer melden voor de rechtbank in Parijs.

In november werd Depardieu opgepakt, nadat hij in Parijs een scooterongeluk had gehad. Hij bleek toen meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben.

Te druk

Het is niet de eerste keer dat de acteur niet kwam opdagen bij de rechtbank. Ook begin dit jaar bleef hij weg, omdat hij het te druk had met de voorbereidingen van de film over Strauss-Kahn.

Daarom werd zijn zaak doorverwezen naar een strafrechter.

De afgelopen weken kwam de acteur vaker in het nieuws, omdat hij uit protest zijn Franse paspoort in wilde leveren. De acteur was het namelijk niet eens met een voorgenomen belastingverhoging in Frankrijk. Uiteindelijk heeft dat voorstel het niet gehaald.