P. Diddy is de laatste beroemdheid in Hollywood die het slachtoffer is geworden van het zogenaamde swatting.

Na een noodoproep, dat er schoten zouden zijn gehoord op het landgoed van de rapper in Los Angeles, rukte de politie op volle sterke uit. Het bleek achteraf te gaan om een neptelefoontje.

Volgens TMZ arriveerde de politie met twaalf politieauto’s en twee helikopters. Ook het huis van acteur Steve Carrell werd afgezet aangezien het grenst aan het huis van Diddy.

Eenmaal in het huis bleek het te gaan om een valse oproep. De politie van Los Angeles zegt de zaak hoog op te nemen en is een onderzoek gestart naar de anonieme beller.

Paris Hilton

P. Diddy is de laatste in een hele reeks celebs die worden geteisterd door swatting. Vorige week was Paris Hilton nog aan de beurt. Afgelopen zaterdagavond stond het halve politiekorps bij de socialite op de stoep.

Swatting is het plegen van neptelefoontjes waardoor de politie (SWAT-teams) onnodig uitrukt. Vooral celebrities zijn er de dupe van. Eerder kregen ook Ashton Kutcher, Justin Bieber, Miley Cyrus, Chris Brown, Clint Eastwood, Tom Cruise en de Kardashians te maken met het fenomeen.