Conrad Murray wil liefdadigheidswerk gaan doen als hij uit de gevangenis komt. De voormalig arts van Michael Jackson wil naar eigen zeggen 'mensen motiveren'.

Murray werd in 2011 veroordeeld tot 4 jaar cel wegens betrokkenheid bij de dood van Michael Jackson.

Hij hoopt zijn dokterslicentie, die vanwege zijn veroordeling werd ingetrokken in Californië en Nevada, terug te krijgen.

"Ik wil dromen uit laten komen, de mensheid helpen", zei de 60-jarige Murray in een telefonisch interview met CNN. "Ik heb meer dan 20 jaar ervaring. Ik heb vele levens gered en vele mensen geholpen."

Tijdens het interview barstte Murray ineens in zingen uit. Hij bracht het nummer The Little Boy That Santa Claus Forgot ten gehore, wat volgens de voormalig arts op zijn leven slaat. "Ik vierde geen kerst, ik had geen speelgoed, ik had niks. Maar diep vanbinnen voel ik dat ik mensen moet helpen."

Bekijk het fragment waarin Murray zingt:

Rechtszaak

Murray wilde niet ingaan op de rechtszaak die de familie van de in 2009 overleden zanger heeft aangespannen tegen concertpromotor AEG Live.

Volgens Katherine Jackson is AEG nalatig geweest in het in dienst nemen en controleren van Murray. Die zaak is deze week van start gegaan.