Het kapucijnaapje van tieneridool Justin Bieber, dat vorige week in beslag werd genomen op het vliegveld in München, wordt zeer waarschijnlijk ondergebracht bij Stichting AAP in Almere.

Dat zei directeur David van Gennep van de apenopvang woensdag.

De douane pakte het 14 weken oude diertje af, omdat Bieber niet over de juiste papieren beschikte. Volgens Van Gennep moet het dier 4 weken in quarantaine en is Almere een van de weinige locaties waar een jong kapucijnaapje terechtkan.

Stichting AAP heeft goede connecties met het asiel waar het aapje nu verblijft.

Duitsland

De komende weken blijft het beestje nog wel in Duitsland, omdat Bieber de kans heeft gekregen de papieren alsnog in orde te maken. De kans dat de Canadese popster dat voor elkaar krijgt, is volgens Van Gennep echter zeer klein.

Overigens is de directeur niet heel blij dat het vermoedelijke nieuwe thuis van het aapje bekend is geworden. Het asiel in München ontving al bedreigingen van zogeheten 'Beliebers'.

Van Gennep hoopt dat deze ''hardcore fans" zich in Nederland koest houden en begrijpen dat een aapje tussen zijn soortgenoten thuishoort.

Kooi met gouden randje 

''In de natuur zou hij 1 tot 1,5 jaar bij zijn moeder blijven. Dat is nodig om zich volledig te ontwikkelen", legt Van Gennep uit. ''Hij zal best een kooi met een gouden randje hebben gekregen en alle liefde die de heer Bieber hem kon geven, maar op deze manier zal hij zich nooit volwaardig kunnen ontwikkelen."

De directeur heeft er dan ook geen goed woord voor over dat de popster het diertje als huisdier hield. ''Zo'n aapje gaat in de loop der tijd gedragsproblemen vertonen."