Kate Middleton krijgt mogelijk ooit een eigen kledinglijn. 

Dat heeft een woordvoerder van de Britse koninklijke familie laten weten aan de Britse krant The Telegraph. De stichting van Middleton, haar man prins William en prins Harry heeft de merknaam laten vastleggen zodat niemand anders onder de naam kleding kan uitbrengen.

Sinds juli is de naam van Middleton aan de stichting toegevoegd en draagt deze de naam Royal Foundation of the Duke and Duchess of Cambridge and Prince Harry. "Sinds de naamsverandering hebben we onze nieuwe naam en logo laten registreren", aldus de woordvoerder. Het aantal donaties is sinds de vrouw van prins William aan de stichting is toegevoegd flink gestegen.

"Als deel van dit proces moeten we kiezen op welk gebied we in de toekomst willen opereren", vertelt de woordvoerder, die niet uitsluit dat de zwangere Middleton ooit eigen kleding op de markt brengt. De stichting wil voorkomen dat anderen illegaal met de naam aan de haal gaan.

"We hebben onder meer gekozen voor kleding, zodat we bijvoorbeeld ooit t-shirts voor marathonrenners kunnen uitbrengen."