Michael Jackson zou verantwoordelijk zijn voor zijn eigen dood, zo stelt de Amerikaanse concertorganisator AEG Live.

Dat meldt CNN dinsdag.

De concertorganisator hoopt op die manier de aansprakelijkheid van de hand te wijzen die de nabestaanden van Jackson via de rechter bij AEG Live willen neerleggen.

Dinsdag begint de rechtszaak van de familie Jackson tegen het Amerikaanse bedrijf. De familie stelt dat AEG Live aansprakelijk is voor de dood van het popicoon omdat zij dokter Conrad Murray en Jackson met elkaar in contact brachten.

'Belachelijk'

Het bedrijf zou hebben toegezien op het inhuren van de dokter. Murray werd in 2011 veroordeeld tot 4 jaar cel, omdat hij schuldig werd bevonden aan dood door schuld.

Een woordvoerder van AEG noemt de beredenering van de nabestaanden belachelijk. "Hij stond er om bekend dat hij verschillende doktoren allerlei verhalen vertelde. Niemand wist precies hoeveel pillen hij binnen kreeg. Hij was een volwassen man die zijn eigen beslissingen nam."

"We hebben het over Michael Jackson. Een man die het verkeer stop zette zodat hij op het dak van zijn auto kon dansen. Een man die zelfs in een rechtszaal nog in zijn pyjama verscheen", aldus de woordvoerder.

Rechtvaardig

Een rechter oordeelde in februari dat er genoeg aanwijzingen zijn om de zaak van de familie tegen het Amerikaanse bedrijf te rechtvaardigen. De nabestaanden van Jackson willen een vergoeding van AEG Live ter grootte van wat het popicoon zou hebben verdiend als hij niet was overleden.