Sandra Schuurhof is niet zo moeilijk meer in relaties. "Dat komt vooral doordat ik mijn eigen valkuilen steeds beter ken".

Dat zegt de 41-jarige gastvrouw van Hart van Nederland in het AD. "Aan de andere kant vind ik steeds minder mannen écht leuk".

"Dat perfectionisme dat ik in mijn werk heb, heb ik soms ook op mijn relaties losgelaten. Maar, besef ik ondertussen, ik moet aanvaarden dat geen enkele man perfect is."

"Vind ik die imperfecties onoverkomelijk, dan moet er een streep door die relatie", vervolgt ze. "Want iemand veranderen lukt niet, zeker op onze leeftijd niet. Je kunt best zorgen dat hij z'n dopje op de tandpastatube draait, maar zijn karakter is inmiddels in steen gehouwen."

Vroeger begon Schuurhof nog wel eens iets met iemand in de hoop dat diegene 'wel bij zou draaien'. "Maar ik weet nu: accepteren wat je niet leuk vindt en zeur er niet meer over."

Moeder

Schuurhof vertelt verder dat ze nog best moeder zou willen worden. "Ik sluit dat, heel naïef misschien, nog steeds niet uit. Het kan nog."

Toch is ze niet dagelijks bezig met de vraag of ze kinderen wil. "Ik zou het leuk vinden om kinderen te krijgen. Dat kan ook nog best: ik heb vriendinnen van mijn leeftijd nog moeder zien worden."