Antje Monteiro kan na jaren opgelucht ademhalen. De strijd om de voogdij van haar nichtjes is eindelijk voorbij. De 70-jarige moeder van de musicalster heeft nu officieel zeggenschap over de drie dochters van Antjes overleden zus Marina.

''Ik ben zo blij dat de kinderen nu eindelijk weten waar ze aan toe zijn!'', zegt Monteiro tegen De Telegraaf.

''Mijn zus had geen testament, dat maakte het zo lastig. Ik raad ook iedereen aan om, hoe jong ook, de voogdij voor de kinderen te regelen. Mijn zus was nog maar 42 jaar toen ze overleed. Het had ons zo veel ellende bespaard wanneer Marina het had laten vastleggen”, legt Antje uit.

''Mijn moeder en ik vonden het het allerbelangrijkste dat Laura, Lisa en Isabel, na zo’n traumatische gebeurtenis in hun eigen omgeving bleven", gaat Monteiro verder.

''We hebben echt alles moeten aanvechten, tot aan de kinderbijslag aan toe. Omdat er geen contact is tussen de kinderen en de vader, was het zelfs mogelijk dat ze in een pleeggezin zouden terechtkomen. Gelukkig is die onzekerheid nu voorbij.''

Zwaar

Alhoewel Antje dol is op haar nichtjes, is de zorg voor drie meiden soms ook heel moeilijk.''Hoewel ik dat met liefde doe, is het soms best zwaar. Ook financieel gezien. Voor mijn dochter Romy van twintig heb ik sinds de scheiding van haar Portugese vader alleen gezorgd. Zij woont sinds kort op zichzelf, honderd meter bij mij vandaan. Daar zijn drie schoolgaande meiden bij gekomen. Mijn moeder is nu officieel voogd van Laura, Lisa en Isabel, maar kan ze natuurlijk niet onderhouden van haar magere pensioentje. Dus mijn broers en ik springen bij.''