AMSTERDAM - Naomi Campbell heeft de rechtszaak die zij heeft aangespannen tegen The Mirror gewonnen. Het Britse blad moet volgens de rechtbank van London, het topmodel een schadevergoeding van 3500 pond (ruim 5600 euro) betalen voor schending van privacy, zo meldt de Telegraaf woendag.

In februari vorig jaar plaatste de Mirror een foto waarop te zien was dat Campbell een bijeenkomst verliet van een anonieme organisatie voor drugsverslaafden die van hun verslaving proberen af te komen.

De foto werd gemaakt met als doel het verhaal te bevestigen dat Campbell zich regelmatig naar de bijeenkomsten van het instituut begeeft om haar verslaving te overwinnen. Het model heeft in een schriftelijke verklaring erkend dat zij verslaafd is geweest. Door de foto voelde ze zich "geschokt, verontwaardigd, verraden en geschonden", aldus het model.

Na de verschijning van het artikel met de foto, is zij nooit meer naar bijeenkomsten geweest van het instituut.Al sinds haar vijftiende maakt Naomi carrière als fotomodel. Zij was het eerste zwarte model dat op de omslag van de Franse editie van het tijdschrift Vogue pronkte.