Zangeres Sugar Lee Hooper is in 2010 overleden als gevolg van medische missers in het Haagse Bronovo Ziekenhuis.

Dat geeft het ziekenhuis woensdag toe.

"Ons past enkel nederigheid," aldus bestuursvoorzitter Joop Hendriks in De Telegraaf. Hij reageert daarin op het deskundigenrapport van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

De 62-jarige Marja van der Toorn (haar echte naam) had in april 2010 een ongeluk met haar scootmobiel en werd daarna in het Bronovo geopereerd aan een gebroken heup.

Ruggeprik

Voor de operatie kreeg Hooper een ruggeprik in combinatie met matige tot diepe sedatie (het verlagen van het bewustzijn van de patiënt, red.), zo blijkt nu.

Volgens het rapport bracht deze combinatie onnodig veel risico's met zich mee en heeft de anesthesioloog bovendien niet genoeg voorzorgsmaatregelen getroffen.

Op de operatietafel kreeg ze een hartstilstand en daardoor liep zij zuurstofgebrek op. Daardoor raakte ze in coma en stierf ze enkele dagen later.

Verbeterplan

Hendriks belooft nu dat zijn ziekenhuis deze combinatie nooit meer gebruikt wordt bij hoogrisicopatiënten. "We hebben een verbeterplan opgesteld."

Het ziekenhuis laat in een verklaring weten: "Het medisch team wilde de operatie waar ze zo tegenop zag, zo comfortabel mogelijk voor haar laten verlopen en juist op dat punt is het misgegaan."

Het ziekenhuis heeft een financiële schikking getroffen met de nabestaanden.

Sugar Lee Hooper was bekend als zangeres, entertainer en presentatrice. In het begin van de jaren 90 scoorde ze hits als De Wandelclub en Hooperdepoep. Ze zong ook liedjes van andere artiesten. In april 2008 besloot ze haar carrière te beëindigen.