Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week dat: het koninklijk kasteeltje van Margarita en haar claimbaron te koop staat, Gerard Joling de po(o)t verwijt dat hij zwart ziet, er weer een echtelijk 'doorschuifje' is gemaakt op de Gooise matras, een baby-ongelukje nog steeds voorkomt en was Bas 'soapie' Muijs soms bezopen? Wat zal hij balen. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Bas 'borreltje op' Muijs?

'Alles wat je zegt kan tegen je worden gebruikt' zeggen ze wel eens. In het geval van GTST-soapie Bas Muijs (Stefano) is dit nog waar ook. Tegen Privé verzuchtte hij dat hij wel eens meer vragen zou willen beantwoorden dan alleen over zijn liefdesleven. En dus maakte het blad een uitgebreider babbeltje met hem. Daarin deed Bas een paar boute uitspraken, had hij soms een borreltje te veel op? We citeren: 'Willem Alexander is houterig, Mabel had niet moeten liegen, ik hoef Patty Brard niet op tv te zien, Juan Wells is een parasiet, René Froger neemt zichzelf veel te serieus, Sabine Koning heeft te weinig zakelijk inzicht, met Tanja Jess is het na GTST snel bergafwaarts gegaan en ik ken maar één mooie vrouw die wat kan: Chantal Janzen. En de rest kan helemaal niets." Best een paar pittige uitspraken voor een soapie en Bas kreeg dan ook spijt. Hij heeft geprobeerd plaatsing van het interview te voorkomen, maar Privé was onverbiddelijk. 'Interviews met Privé worden op band opgenomen en kunnen alleen op feitelijke onjuistheden worden gecorrigeerd' meldt het blad trots.

Met elkaar

Er is weer eens geflikflooid op de Gooise matras. Tenminste, volgens de bladen dan. Want wij kunnen ons toch bijna niet voorstellen dat de knappe (soap)actrice Elle van Rijn (37) ècht een relatie is aangegaan met de tien jaar jongere Kaja Wolffers. Die -inderdaad- de kersverse ex-man is van Birgit Schuurman, de zus van Katja. De actrice en de regisseur zouden er tijdens hun werk lustig op hebben losgeflirt. Eenmaal thuis bij hun echtgenoten konden ze elkaar niet vergeten en nu schijnt er een heuse relatie te zijn. Elle heeft haar man en twee jonge kinderen verlaten, en Kaja dus zijn Birgit. Tijdens een premiere-party tortelden de twee er openlijk op los en kon iedereen hun geflikflooi zien. Een opvallende roddel, want niet alleen vinden we het moeilijk te geloven dat Elle haar hele gezin op het spel zet, ook snappen we niet wat ze in de véél jongere Kaja ziet. Dat is met zijn grote gebit, ranzige sikje en ongeknipte haren nou niet bepaald het toonbeeld van een lekker ding.

Hart voor kleinkind

Milika Peterzon wordt oma. 'Nou en?' denk je misschien. Maar wie de zeer jong ogende 41-jarige presentatrice van Hart voor Nederland kent, vindt het toch wat vroeg voor het oma-schap. Milika is vrijgezel en laat zich naar showbizzpartijtjes vaak door haar dochter vergezellen. Dat kind, een donkere dochter uit een vrijage met een Griekse lover, is volop in de puberteit en heeft waarschijnlijk geëxperimenteerd met een vriendje. Want de 16-jarige Kiki schijnt in verwachting te zijn. Natuurlijk, een ongelukje, maar het is wel mooi gebeurd. Doen ze tegenwoordig niet aan veilig vrijen meer, in deze moderne tijd hoeft met alle beschikbare voorbehoedsmiddelen toch niemand meer zwanger te worden? En dan te bedenken dat Milika vorig jaar, tijdens een hevige romance, er zelf nog over dacht om nog een keertje moeder te worden. Stel je voor, dan krijg je wel hele erge 'The bold and the beautiful' familierelaties, met halfzussen die even oud zijn als kleinkinderen en oma's die ook moeder zijn en dat soort ingewikkeld gedoe.

Ziek kaal mannetje

Gerard Joling voelt zich helemaal het belangrijke mannetje nu zijn realitysoap goed loopt. Al jaren schnabbelt Joling in het B-circuit en vaak ook in het C-circuit. Echt terugkeren naar het 'stardom' schijn niet meer te willen lukken. Daarom probeert Joling telkens weer publiciteit te krijgen met allerlei valse opmerkingen. De laatste tijd heeft hij het al op Patty Brard voorzien, zogenaamd een héél goede vriendin van hem, die hij uitmaakte voor overspannen en hysterisch. Ook Gordon is niet veilig voor de valse spot van Joling; die twee vliegen elkaar regelmatig in de haren. Over haren gesproken: het mag algemeen bekend zijn dat Gerard Joling kunsthaar in zijn schedel heeft laten inplanten? Daarom is het des te grappig dat hij nu (in Party) in een zoveelste ruzie met Paul de Leeuw de cabaretier uitmaakt voor 'ziek, kaal mannetje'. En dat is in dit geval 'de po(o)t verwijt de ketel dat hij zwart ziet'.

Kasteel te koop

Weekend heeft een mooi primeurtje: het kasteel van prinses Margarita en haar Edwin staat te koop. Al tijden gonst het gerucht dat Margarita weer in Amsterdam woont en 'baron' Edwin alleen in het Franse kasteeltje is achtergebleven. Maar nu staat definitief het kasteeltje te koop. Sterker nog, het hangt bij de Franse makelaar met foto's en al in de etalage! Het optrekje moet 1.365.000 Euro kosten, maar volgens de makelaar is de prijs bespreekbaar. Het blad liet zich rondleiden en vergaapte zich aan de persoonlijke spulletjes die nog in het volledig ingerichte kasteel liggen (Edwin is echter wel verdwenen). Foto's van Edwins familie (niet van Margarita's), een boekje over de adel, verlepte bloemen, stof en, heel komisch, een boek over Prins Bernhard 'Beroep: meesterspion'. Zat Edwin dat in zijn eentje te lezen? Het huis schijnt ook op de site van de Franse makelaar te staan, waar we het echter niet meteen konden vinden. Maar met wat zoekwerk op www.occitane.fr naar een middeleeuws kasteel met drie torens, zeven slaapkamers, zes badkamers in de Gers, 40 kilometer van Toulouse, kunnen jullie dat misschien wel?