Roxeanne en Dre Hazes zijn in het programma Bloed, Zweet en Tranen niet op zoek naar de nieuwe André Hazes. ''We zoeken juist nieuw volkstalent, mensen die artiesten imiteren halen de volgende ronde niet.''

De kinderen van de in 2004 overleden volkszanger André Hazes zijn als juryleden te zien in het nieuwe programma van SBS.

Ze beoordelen de ene na de andere smartlap en dat brengt soms pijnlijke situaties met zich mee. ''Deze muziek is ons door papa met de paplepel ingegoten. We kennen dus veel mensen uit dit genre, des te moeilijk is het om iemand weg te sturen'', zegt de 20-jarige Roxeanne in een interview met De Telegraaf.

Roxeanne en Dre hebben zelfs wel eens bekenden de deur moeten wijzen. ''Het is pittig om mensen die we kennen van papa weg te sturen'', stelt Roxeanne. ''Maar als iemand gewoon niet goed presteert, kan het niet anders.''

Verwachtingen

De verwachtingen van de nieuwe talentenjacht zijn hooggespannen. ''We proberen zoveel mogelijk onszelf te zijn en geen druk te ervaren'', zegt de 19-jarige Dre.

Bloed, Zweet en Tranen
wordt gepresenteerd door Jeroen van der Boom en is vanaf vrijdag te zien.