Menno Buch onderging onlangs een chemokuur, en merkte dat hij er emotioneler door werd. 

Terwijl hij herstelde van de loodzware behandeling, nam hij het tweede seizoen van Buch in de Bajes op.

Menno was sneller aangeslagen van de gruwelijke verhalen van de criminelen. ''Ik had er meer moeite mee dan tijdens de tv-reeks in Almere.

Soms vond ik de verhalen zo weerzinwekkend dat mijn maag omdraaide en ik geëmotioneerd wegliep terwijl de camera draaide. Of ik stopte het interview en zei: Ik begrijp geen reet van jou, dit kan niet waar zijn'', vertelt Buch aan het AD.

Psychiater

Hij wijt de emotionaliteit aan zijn chemotherapie. De presentator is sneller geraakt en is bovendien milder geworden. ''Ik heb een paar keer hulp gezocht bij een psychiater tijdens deze reeks, omdat ik zo zat te tobben. Ik kwam er niet uit en had behoefte alles van me af te praten'', legt hij uit.

Alhoewel Buch op zijn hoede was voor de gedetineerden, is hij nooit bang geweest. ''Want net zoals een hond, ruikt een crimineel feilloos je angst en dan ben je de onderliggende partij.'' De presentator vreest zijn nacontroles meer. ''Het zou te stoer zijn wanneer ik anders beweerde. Die kanker blijft altijd in je hoofd zitten. Maar vooralsnog ben ik helemaal schoon.''