Tanja Jess heeft stiekem weleens gedacht dat zij en Willem-Alexander een relatie hadden kunnen krijgen. "Het had gekund, Wim-Lex en ik", schrijft Jess, die getrouwd is met Charly Luske, in haar column.

"Ik had zomaar in zijn klas kunnen zitten als ik dichter in de buurt had gewoond", schrijft de 46-jarige actrice. "We hebben beiden een Duitse achtergrond en ouders met gekke accentjes."

Ondanks dat Willem-Alexander altijd al 'overduidelijk op blond viel', is ze bang dat het nooit iets zou zijn geworden tussen de twee. "Ik vrees dat ik nooit door de ballotagecommissie was gekomen. Ik was niet zo goed in conformeren. Hield van een feestje en kleurde meestal niet binnen de lijntjes."

Vergeleken

Jess heeft zichzelf vaak vergeleken met de aanstaande koning. "Ik kon me aardig identificeren met Willem-Alexander want onze families gingen gelijk met elkaar op", schrijft Jess.

"Juliana en mijn oma zijn even oud, Beatrix en mijn moeder schelen één jaar", somt ze op. "Willem-Alexander en ik zijn allebei uit 1967 en onze oudste kids zijn ook in hetzelfde jaar geboren."