AMSTERDAM - Van het boek Geheel de Uwe van Connie Palmen is een verfilming in de maak. Dat heeft producent Hanneke Niens van IdtV Film donderdag bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat een boek van Palmen wordt verfilmd.

De regie van Geheel de Uwe heeft Frans Weisz, die eerder veelgeprezen producties als Op afbetaling, Hoogste Tijd en Bij nader inzien maakte. Ger Thijs schrijft het scenario. Eerder maakte hij voor het toneel diverse Couperus-bewerkingen en schreef onder meer de roman Amazone. Zijn stuk Het licht in de ogen is maandag in de race voor de NRC Publieksprijs.

In het boek Geheel de Uwe geeft Connie Palmen een filosofische analyse van haar liefdesrelatie met de tien jaar geleden overleden journalist Ischa Meijer. "De roman wordt het uitgangspunt van de film", vertelt scenarist Thijs. "Het wordt dus geen letterlijke verfilming: het is een boek dat zich niet rechtstreeks naar het witte doek laat vertalen." De film concentreert zich op het beeld dat vijf vrouwen postuum van een man vormen die veel gelijkenissen vertoont met Meijer. "Het wordt een Casanova-variant die zich werpt op de vraag waarom zoveel verschillende vrouwen die ene man zo leuk vinden."
Connie Palmen is als adviseur bij het project betrokken. Wie de hoofdrollen gaan vertolken, is nog niet bekend. Het is de bedoeling dat de opnames van de film najaar 2005 plaatsvinden. Geheel de Uwe moet in 2006 in première gaan.