De vader van Beyoncé heeft voor het eerst gepraat over de problemen die hij met zijn dochter heeft.

Matthew Knowles, jarenlang de manager van Beyoncé, geeft in een interview met The Sun toe dat het pijn doet dat hij geen deel uitmaakt van het leven van de wereldberoemde zangeres.

"Normaal vind ik het vreselijk om over privé-onderwerpen te praten, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet moeilijk was. Ik vond het lastig om haar los te laten, dat gold voor ons allebei. En laat dat duidelijk zijn: ze heeft mij niet alleen losgelaten, we hebben elkaar losgelaten. Dat is een groot verschil", aldus Knowles.

"Dit was niet zomaar het einde van een zakelijke overeenkomst. Het ging om een vader en dochter en het was ongelofelijk pijnlijk. Maar ik probeer altijd positief te blijven", vertelt hij.

Affaire

Beyoncé stuurde haar vader in 2011 de laan uit. Hij was achttien jaar lang de manager van de zangeres. In eerste instantie werd gedacht dat de reden voor de breuk de scheiding tussen Matthew en moeder Tina zou zijn.

Het echtpaar ging uit elkaar nadat bekend was geworden dat Matthew een kind had verwekt in een buitenechtelijke affaire. Beyoncé verklaarde later bij Oprah Winfrey dat het was omdat haar vader 'ja' tegen dingen zei die zij niet wilde doen.

Opa Matthew zou het kind van Beyoncé en haar echtgenoot Jay-Z, Blue Ivy (14 maanden), nog nooit hebben gezien.