Paris Jackson moet donderdag naar de rechtbank. De 14-jarige dochter van Michael Jackson wordt ondervraagd door de advocaten van concertorganisator AEG Live.

Dit gebeurt voorafgaand aan het proces dat Katherine Jackson en de kinderen van Michael hebben aangespannen tegen het bedrijf, meldt CNN.

AEG Live lijkt de Jackson-familie voorafgaand aan de rechtszaak dwars te zitten, door ze steeds op te roepen voor ondervraging voor verkennende processen.

Zo werd de 82-jarige oma van Paris, Katherine, binnen drie dagen negen uur lang ondervraagd. Ook Michaels jongste zoon Blanket werd opgeroepen voor ondervraging, terwijl de dokter van het knulletje had aangegeven dat dit niet goed voor hem is.

Toen de 10-jarige Blanket toch moest langskomen, stelden de advocaten van AEG Live zich naar verluidt agressief en grillig op tegenover de jongen.

Miljarden

Er staat veel op het spel, voor zowel de Jacksons als AEG Live. De moeder en de kinderen van Michael klagen het bedrijf namelijk aan voor miljarden dollars.

Volgens de nabestaanden van de King of Pop is AEG Live verantwoordelijk voor de dood van Michael, aangezien de organisator Dr. Conrad Murray inhuurde. AEG Live ontkent dit en zegt dat de zanger zelf had gekozen voor Murray.

De rechtszaak gaat volgende maand van start in Los Angeles.